Monday, October 21, 2013

Hartšo

Meie kõige uuem supiline - hartšo.
Veidi tausta uurides selgus, et hartšo tähendab gruusia keeles suppi loomalihast ja traditsiooniliselt ongi hartšo supp loomaliha ja riisiga, kuigi palju on levinud ka variant lambalihaga.
Supile annavad omapära juurde ploomid.
Hartšo retsepte leiab mitmeid, kõik pisut erinevad.
Meie hartšo on küllaltki lihtne ja kohandatud lasteaiapäraseks, sisaldades riisi, veiseliha, porgandit, sibulat, tomatipastat, küüslauku, ploome (kasutame kuivatatud ploome), konservtomateid ning maitseaineid ja maitserohelist.

Küllaltki sarnase hartšo valmistamiskäigu leiab siit ja pikema variandi siit .
Supp on mõnusalt tummine ja sobib jahedasse sügisesse ja külma talve väga hästi!

2 comments: