Monday, September 13, 2021

Mereääre krõmpsuvad soolakurgid

Valmistamisõpetus

  • Pese värsked ja (väikesed) kurgid.
  • Lõika kurkide otsad noaga.
  • Koori ja haki küüslauguküüned.
  • Kausi sisse lao mustasõstralehti, mõned tükid mädarõikalehti (või juurt) ja tilli (õisik ja varre tükikesed).
  • Lao kurgid kausi sisse maitserohelise peale.
  • Umbes 0,5 liitrile lisa 1 spl soola. Alati maitse! 
  • Kauss ööseks külmkappi ja järgmisel päeval saabki krõmpsuvaid kurke juba süüa.   
Kerge soolane kurk on Mereääre laste lemmik!

*Tegevust tehti neljas grupis. Esimene grupp pesi kurke, teine lõikas kurkidelt otsad, kolmas grupp kooris küüslauguküüsi, neljas ladus maitserohelist suure kausi sisse. Lapsed said vahetada gruppe, et proovida ka teisi tegevusi. Õpetaja oli tegevuses abiline, sest lapsed said kõigega ise hakkama! Tegevus oli suurepärane ja eakohane 5-7-aastastele lastele. Õpetaja tutvustas enne tegevust lastele, mida igas grupis on vaja teha. Arutleti ühiselt kõik etapid läbi. Lisaks räägiti ohutusest (nugade kasutamine). Soolakurkide valmistamine meeldis lastele väga ja see ongi kõige olulisem! 






No comments:

Post a Comment