Friday, September 20, 2013

Müslibatoon

Täna on õhtuooteks muuhulgas ka müslibatoon, mille valmistas meie kokk ise.
Retsept on pärit 2013 aasta septembri Maakodu lehest.
Maitseb võrratu!
Mõnus õhtuooteks ja kindlasti on hea müslibatoone valmistada ka matkale kaasavõtmiseks. 
Poe omadega ei anna võrreldagi. Retsept ja valmistamine on nii lihtne, et müslibatoonifännid võiksid edaspidi neid vabalt just ise valmistada.

Kodune müslibatoonike (september 2013 Maakodu)
100g rosinaid
100g kuivatatud aprikoose
100g kaerahelbeid
100g seesamiseemneid
100g päevalilleseemneid
50g mett
50g suhkrut
50g koorevõid
Kuumutage potis võid ja mett, lisage suhkrut. Lisage tükeldatud aprikoosid, helbed, seemned. Segage. Valage segu küpsetuspaberile, suruge see umbes 1 cm paksuseks ning küpsetage praeahjus temperatuuril 120 kraadi umbes 40 minutit. Seejärel lõigake terava noaga müsliplaadist suupärased pulgad*.

* Meie kokk tegi tähelepaneku, et müsliplaadil peab laskma enne maha jahtuda ning seejärel on seda hea tükkideks lõigata, muidu mureneb ja jääb noa külge kinni. Kasuks tuleb hea terav nuga.

Soovitame proovida!

2 comments:

  1. Oi kuidas tahaks juba proovida. Küsimus, kui kaua säilib? Vist peaks maitse ja niiskuse paremaks säilimiseks batoonikesed kile sisse panema? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soovitan kindlasti proovida. Tõsiselt head on! Säilitamise ja säilimise kohta eraldi infot selle retsepti juures ei olnud aga julgen arvata, et säilib sarnaselt teistele kodustele küpsetistele ja tõesti ehk paremini kuskil säilituskarbis või toidukiles.
      Rännakurõõmu!

      Delete