Täna oli meil hommik väga uhke ja pidulik - saalis oli Armeenia kultuurihommik, kuhu Naksitrallide rühm oli külla kutsunud esinejad Mashtots Pühapäevakoolist, tantsugrupp Jerazank (Unistus). Nad esitasid meile laule ja tantse ning meie lapsed, kes Marika juhendamisel olid terve kuu Armeenia laulude ja tantsudega tutvust teinud, said teha endapoolse etteaste. Muusikaõpetaja Marika tegi lauludele eestikeelsed sõnad ja läks nõnda toredasti, et külalistel olid samad laulud selged ning nad esitasid meile armeeniakeelse variandi vastu. Saalist suunduti rühmadesse, kus õige pea ootas ees lõunasöök, mis täna oli armeeniapärane - supp hashlama ja lavash(Alina valmistatud), magustoiduks gata. Palusin kokk Alinalt ka väikest juhist supi osas. Supp maitses väga rikkalikult ning leiab kindlasti oma koha meie retseptivaramus ja menüüs.
Koostisained on järgmised:
kartul
sibul
paprika
tomat
baklazaan
liha (originaalis tehakse lambalihast,meie kasutasime loomaliha)
maitseained
maitseroheline
küüslauk
õunamahl/õlu(alkovaba)
vesi
Juurikad tükeldada- tükid peavad olema üsna suured. Liha lõigata samuti suurteks kuubikuteks. Potti (pott peab olema paksu põhjaga) kihiti panna sibul, liha, paprika, tomat, baklazaan ja peale kartul. Iga kihi vahele panna veidi maitseaineid ja soola. Kui kõik on potti laotud, valada peale kas õlut (alkoholivaba) või õunamahla(meie kasutasime õunamahla) nii palju, et oleks vaid põhjas natuke+sama kogus vett. Aseta kaas peale ja jääb hauduma umbes tunniks-pooleteiseks. Siis lisada maitserohelist ja süüa lavashiga.
No comments:
Post a Comment