Tuesday, March 14, 2017

Pahlava //Armeenia kuu

Sellel õppeaastal rändame ringi suures maailmas. Iga rühm valis omale sihtkoha, kuhu kõiki meid rännakule suunata. Märtsikuus rändame Naksitrallide initsiatiivil Armeeniasse ja just sealt kaunist riigist jõudis meieni ka tänase õhtuoote idee - pahlava. Õpetaja abi Liliti juhendamisel valmistas kokk Alina meile võrratu pahlava. Palusin temalt juhiseid ka Teiega jagamiseks.


Munavalge vahustada tugevaks vahuks koos suhkruga, lisada kaneel ja peenestatud kreeka pähklid. Küpsetusplaadile panna üks leht rullitud lehttainast, peale munavalge-pähklisegu. Katta teise rullitud lehttaigna lehega, peale määrida munakollane. Pealmisele kihile lõigata rombikesi (mitte lõpuni, ainult pealmine kiht) ja küpsetada 180 kraadi juures umbes 15 minutit. Võtta ahjust välja ja määrida vedela meega (sulatada pliidi peal potis vedelamaks) ja uuesti ahju nii kauaks, et pahlava jääks ilusaks pruuniks. Peale küpsetamist lasta kindlasti jahtuda, enne kui lõikama ja sööma hakata.

Maitseb võrratult!





No comments:

Post a Comment