Tuesday, August 30, 2011

Bolognese kaste ubadega

Siinkohal ehk annab pikkade traditsioonidega Bolognese kaste meile andeks, et kasutame algupärast nime, kuigi see kaste on tehtud selle ainetel ja koostisosad pole päris üks-ühele algupärasega. Ütleme siis Bolognese kaste lasteaia moodi.

Valmistamiseks läheb vaja:
300 g veise hakkliha
1 sibul
1 küüs küüslauku
tükk juursellerit
1 porgand
400g purustatud tomateid
1 sl nisujahu
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl fariinsuhkrut
1 sl kuiv. punet
1 tl soola
basiilikut jt. meelepäraseid ürte
100g punaseid ube

Töö käik:
Koori ja haki sibul ning küüslauk.
Pruunista hakkliha (veise) omas rasvas, lisa sibul ja küüslauk.
Lisa kooritud ja jämedalt riivitud porgand ning kuumuta segu keemiseni.
Kalla kõik suurde potti, lisa jahu, tomatipüree ja maitseainetega (sool, suhkur, basiilik) segatud purustatud tomatid.
Hauta kaane all, väiksel tulel 30-40 minutit. Kõige viimasena lisa punased aedoad. Kontrolli maitset, vajadusel lisa maitseaineid. Serveerida pastaga, lisada värskelt hakitud maitserohelist.

Retsept kohandatud nami-nami lihtsa Bolognese kastme retseptist.


No comments:

Post a Comment