Kook stardi eel...
Muretaigna valmistamise õpetust vaata julgelt eelmisest vaarikakoogi postitusest, sest ka sellel koogil oli põhjaks kama-muretaigen (seekord oli küll tehtud odrajahu ja kamaga).
Täidis:
200g naturaalset Merevaiku
500g maitsestamata toorjuustu
1tl vanillsuhkrut
suhkrut maitse järgi
4 muna
1 tl riivitud sidrunikoort
Toorjuust ja Merevaik segada suhkrutega, lisada sidrunikoor ning seejärel munad.
Taigen suruda 28 cm läbimõõduga vormi põhja ning 1 cm ulatuses äärtele. Valada peale täidis ning kõige peale laduda poolitatud ploomid, kumer pool üleval.
Ahjusooja vajab ploomikook 175 kraadi jagu ja seda 1 tunniks. Kook on valmis kui on kuldse jumega ning keskelt enam ei värise.
Kook, millega võlub!
No comments:
Post a Comment