Wednesday, September 21, 2011

Ploomi-juustukook

See ploomikook on väga sarnane eelmises postituses kajastatud koogiga, kuid on natuke erilisem, sest sai küpsetatud teistele maitsmiseks. Eile toimus Tallinna Õpetajate Majas projekti „Mahetoit lasteasutustes“ raames järjekordne töötuba, mis sel korral oli pühendatud puu- ja juurviljatoitude valmistamisele. Tallinna Rännaku Lasteaed sai esindatud ploomi juustukoogiga.
Kook stardi eel...


Muretaigna valmistamise õpetust vaata julgelt eelmisest vaarikakoogi postitusest, sest ka sellel koogil oli põhjaks kama-muretaigen (seekord oli küll tehtud odrajahu ja kamaga).
Täidis:
200g naturaalset Merevaiku
500g maitsestamata toorjuustu
1tl vanillsuhkrut
suhkrut maitse järgi
4 muna
1 tl riivitud sidrunikoort

Toorjuust ja Merevaik segada suhkrutega, lisada sidrunikoor ning seejärel munad. 
Taigen suruda 28 cm läbimõõduga vormi põhja ning 1 cm ulatuses äärtele. Valada peale täidis ning kõige peale laduda poolitatud ploomid, kumer pool üleval. 
Ahjusooja vajab ploomikook 175 kraadi jagu ja seda 1 tunniks. Kook on valmis kui on kuldse jumega ning keskelt enam ei värise.

Kook, millega võlub!

No comments:

Post a Comment