Wednesday, September 7, 2011

Vaarikakook

Mõnusalt vaarikane hapukoore-juustukook muretaignapõhjal.

Kook on küpsetatud 28cm läbimõõduga vormis ning kogused kohandatud vastavalt.
Põhjaks kama-muretaigen:
100 g võid vahustada 25 g suhkruga, lisada hoogsalt segades üks väike muna. Saadud segule lisada omavahel segatud 1,5 ml jahu, 0,5 ml kamajahu ja näpuotsatäis küpsetuspulbrit ja vanillsuhkrut. Vormida mass ühtlaseks, asetada pallina u 30 minutiks külmkappi. 
Täidis:
1 tops naturaalset Merevaiku segada 500g 20%-se hapukoorega. Suhkrut ja vanillsuhkrut lisada maitse järgi. Segada hulka 4 muna ja viimasena u 2 kruusitäit vaarikaid (külmutatud sobivad väga hästi).

Taigen suruda vormi põhja ja u 1 cm ulatuses ka külgedele. Antud koogi jaoks sai põhja ahjus 3 minutit 180 kraadi juures eelküpsetatud aga ei juhtu ka midagi, kui seda ei tee. Valada täidis põhjale ning küpsetada 180 kraadi juures ahju keskosas 30-40 minutit (sõltub ahju omapäradest). Kook on valmis, kui on pealt pruunika jumega ning keskosa enam väga ei värise. Parim jahtunult ja veel parem kui on üleöö külmkapis seisnud.

Head isu!




No comments:

Post a Comment